top of page

OBIECTIVE

TURISTICE

Salina-Turda-galerie-foto-11-op-4-1.jpg
SALINA TURDA

ExperienÈ›ele deosebite ale turiÈ™tilor, mediul sănătos È™i magia obiectivului fac din Salina Turda una dintre cele mai mari atracÈ›ii turistice din România.

Sute de mii de turiÈ™ti vin anual să străbată labirintul subteran în sare, care te poartă în adâncurile magice. Salina Turda este ca o poveste frumoasă, plină de mister È™i legendă. O atracÈ›ie turistică remarcabilă în lume. Un tărâm al binelui

Este unul dintre puÈ›inele obiective turistice din România incluse în celebrul ghid de călătorii Michelin, primind două stele Michelin, din maximul de trei posibile.

Salina Turda este singura salină din România inclusă în acest ghid, autorii ghidului fiind profund impresionaÈ›i de Salina Turda, considerând-o „modernă È™i surprinzătoare”.

Starea de bine cu care pleacă oamenii din Salină este benefică atât fiecărei persoane în parte, dar È™i celor din jur – familiei, colegilor, prietenilor. Este ca un impuls care se transmite mai departe, un bine molipsitor. Localnicii sau turiÈ™tii – români, dar È™i străini, care vin din toate colÈ›urile lumii – sunt în căutarea acestei stări de bine pe care Salina Turda o facilitează pentru vizitatorii săi.

LACURILE SĂRATE TURDA

Municipiul Turda este cunoscut ca fiind unul din locurile care dispune de o multitudine de lacuri cu apă sărată formate în urma inundării fostelor mine de exploatare salină.

Astfel în Turda sunt nu mai puÈ›in de 9 lacuri cu apă sărată dintre care 3 sunt amenajate ( 1 - Strandul Municipal sau Lacul Roman, cel mai vechi; 2 - Strandul Durgău cu 2 lacuri amenajate în imediata apropiere a Salinei Turda) restul fiind neamenajate însă în două dintre acestea scăldatul este permis în mod gratuit.

Inceputurile tratamentului balnear la Turda sunt situate în timp în anul 1840 când, doctorul Iosif Hanko pune bazele staÅ£iunii Băile Sărate Turda, prin amenajarea lacului Roman. Lacurile de la Durgău au fost utilizate pentru balneaÅ£ie ÅŸi terapie în mod empiric ÅŸi cu amenajări minime încă din secolul al XIX- lea. Apele mineralizate clorosodice au fost utilizate pentru tratarea afecÅ£iunilor reumatismale, de circulaÅ£ie periferică ÅŸi a afecÅ£iunilor ginecologice.

Continutul ridicat de clorură de sodiu (sare gemă) din apa lacurilor (10% la suprafață; 28% la 30 m adâncime) face ca fenomenul de heliotermie să fie foarte intens

Aleea Alexandru Borza nr. 6A

Turda, Judetul Cluj, Romania

Telefon: +40771063266

Email: casagherman@gmail.com

  • Facebook Basic Black

Join our mailing list

Thanks for submitting!

© by Casa Gherman Turda

bottom of page